Comitetul de Supraveghere al Facebook, un organism independent de companie, a anunțat că va avea o întâlnire cu Frances Haugen, fosta angajată a platformei, care a făcut o serie de dezvăluiri legate de activitatea companiei.
Comitetul a făcut anunțul prin intermediul unei postări și a informat că a decis să discute cu Haugen pentru că informațiile oferite de aceasta pot ajuta la creșterea transparenței, informează Insider.
„În ultimele câteva săptămâni, noi informații despre abordarea Facebook în ceea ce privește moderarea conținutului au ieșit la iveală ca urmare a acțiunilor unui fost angajat Facebook, Frances Haugen. Având în vedere afirmațiile serioase formulate despre Facebook de către doamna Haugen, i-am adresat o invitație de a vorbi consiliului de administrație în următoarele săptămâni, pe care a acceptat-o. Membrii consiliului de administrație apreciază șansa de a discuta despre experiențele doamnei Haugen și de a se aduna informații care pot ajuta la creșterea transparenței și responsabilității de la Facebook prin deciziile și recomandările noastre de caz”, a informat Comitetul.
Recent, compania fondată de Mark Zuckerberg, Facebook, a fost zguduită de dezvăluirile făcute de Frances Haugen, o fostă angajată a platformei.
Printre altele, ea a declarat pentru Wall Street Journal că algoritmii folosiți de Facebook au un caracter dăunător la nivel social, iar managementul companiei cunoaște acest lucru, dar a ținut să ascundă situația de publicul larg.
În dezvăuirile sale, Haugen a vorbit, printre altele, despre eșecul companiei de a opri valurile de dezinformare cu privire la vaccinare sau de a da jos de pe platformă conturile care promovează pornografia, traficul de organe sau traficul de persoane (în special în zona Orientului Mijlociu); sau faptul că managementul companiei era la curent cu cercetările care indicau că postările de pe Instagram sunt toxice pentru adolescente, predispundându-le la anorexie și depresie; sau că unele conturi de influenceri se bucură de anumite privilegii în ciuda faptului că promovează conținut violent sau denigrator, deci încalcă ceea ce Facebook numește standardele comunității, valabile pentru „restul lumii”.
Aceștia din urmă au publicat o anchetă prin care au arătat că șefii companiei cunoșteau problemele platformelor sale, inclusiv efectele negative ale dezinformării asupra publicului.
Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că activitatea companiei a fost descrisă în mod eronat în materialele apărute în presă ca urmare a dezvăluirilor făcute recent de Frances Haugen, o fostă angajată a companiei.
Totodată, acesta a promis că Facebook va continua să cerceteze potențialele efecte negative ale rețelelor sociale asupra societății, informează Wall Street Journal, care a publicat pentru prima dată dezvăluirile lui Haugen.